10 tips voor minder stress in het pashokje

 

Ook zo'n enorme hekel aan dat bloedhete, vieze, te kleine en slecht verlichte pashokje?

 

Wat mij betreft zijn ze het meest onderschatte onderdeel van de gemiddelde winkel en vaak ziet het magazijn er beter uit. Ik kom er dus niet graag, kan ik je zeggen. Ze zitten zeg maar in de categorie 'noodzakelijk kwaad'. Hoe maak je die nou zo aangenaam mogelijk? Hieronder wat tips, waarna ik graag van jou hoor waar ze wél hebben begrepen hoe het hoort!

 

 

 

 

1) Bepaal vooraf waar je voor gaat winkelen en wijk daar niet van af. Voordeel? Je bespaart massa's tijd, je voorkomt een aanslag op je banksaldo en je laat je niet afleiden. Klinkt bekend hé? Precies, mannen doen dit ook zo. Best een goeie;-)

 

2) Wees mild voor jezelf. Oordeel jij ook altijd veel harder over jezelf dan over anderen? Doe eens lief tegen je spiegelbeeld en zeg tegen jezelf wat je tegen een ander zou zeggen. Echt, het scheelt je hópen energie, gepieker en gejammer over al die dingen die volgens jou niet perfect aan je zijn. Voordeel?  Je gaat inzien dat je al perfect bént, precies goed en helemaal uniek.  

3)Durf te consuminderen. Niet alle trends móet je volgen en je mag ook wel eens een sale overslaan. Wat dacht je ervan te sparen voor een duurder item van goede kwaliteit ipv mee te rennen in de fast fashion tredmolen? Organiseer een ruilfeestje met vriendinnen voor nieuwe kleren zonder een cent uit te geven. Voordeel?  Je bent écht niet hoeveel je bezit.

 

4) Bedenk 3 kernwoorden die jouw hoofdstijl beschrijven. Dit helpt je te bepalen of het item dat je wil kopen bij jou past.  Meestal heb je 1 hoofdstijl ( bijv. casual) en maak je af en toe uitstapjes naar een andere stijl ( bijv. vrouwelijk). Voordeel? Zo ontwikkel je een consequente garderobe die onderling goed matcht. 

 

5) Behandel kleding zoals jijzelf zou willen worden behandeld. Smijt niks achteloos op de grond, gebruik de hangers, houd alles schoon en heel, laat niks slingeren, steel niks uit de winkel waar je bent en wat je niet koopt hang je terug of geef je vriendelijk aan het personeel terug. Wees liefde. Voordeel? Je aandacht voor spullen vertaalt zich in aandacht voor mensen. 

 

6) Weet wat je uit wil stralen. Los van budget, maat of lichaamsvorm, je kleding straalt wat uit, vertelt een verhaal. En dat zit 'm in details als kleur, materiaal, pasvorm en print. Een jurkje van roze tricot straalt iets heel anders uit als datzelfde model in satijn of leer! Voordeel? Je wordt je bewust van je hoofdstijl.

 

7) Ga niet op pad met een lege maag. Geloof me, honger doet rare dingen met een winkelend mens...Voordeel? Doordat je lijf voldoende energie heeft, houd jij langer een gebalanceerd humeur. En dat voorkomt weer die beruchte miskopen en ander winkelleed.

 

8) Wees kritisch. Bij elk item dat je overweegt te kopen vraag je je het volgende af:
- wat doet deze kleur voor mij
- past dit materiaal bij mij
- wat doet de pasvorm met mij
- wat doet de lengte met mij
- kan ik me dit NU veroorloven
- welke combinaties kan ik hiermee maken met de kleding die ik al heb

 

Voordeel? Je koopt items die helemaal goed voor je zijn. Niks halfbakken. 100% of niet!

 

9) Neem een foto bij twijfel. Kijk naar wat de outfit met je doet. Naar jezelf kijken op een foto is anders dan naar jezelf kijken in een spiegel. Je  hersens registreren letterlijk meer afstand en dat maakt je objectiever. Voordeel? Je ziet sneller of iets staat! 

 

10) Bedenk tenminste drie combinaties met wat al hebt. Je raadt het al: hoe meer combinaties je kunt bedenken hoe beter! Niks zo erg als een item in de kast met het label er nog aan omdat je geen idee hebt waar het bij aan te trekken is. Zonde! Voordeel? Je gaat de inhoud van je kast zien als een geheel waarvan je precies weet wat erin hangt! 

 

Graag hoor ik welke retailer wél begrepen heeft hoe het moet. Veel succes en plezier bij je eerstvolgende shopsessie!